Κατηγορηματικά διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο πρωθυπουργός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για μια ρύθμιση με στόχο να καλυφθεί ένα νομικό κενό που υπήρχε και για να υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο στα υπουργεία μετά και τις τελευταίες επαφές με την τρόικα.

Τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για ανασχηματισμό είχαν πυροδοτηθεί και πάλι μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ απόφασης με την οποία προβλέπεται να συσταθούν άμεσα έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών.

Σύμφωνα με την απόφαση δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσίας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης.

«Γκρίνια» από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Την κριτική των δύο κυβερνητικών εταίρων προκάλεσε η δημοσίευση της απόφασης για τη δημιουργία έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Σε ενημερωτικό σημείωμα, η Ιπποκράτους σημειώνει δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του πρωθυπουργού να συστήσει θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα υπουργεία, «ακόμα και σε εκείνα όπου δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις».

Ωστόσο, στο σημείωμα δεν εκφράζεται διαφωνία προς την ενέργεια του πρωθυπουργού και διατυπώνεται μια γενική και πάγια θέση ότι «το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό», ενώ τονίζεται ότι «το βάρος πρέπει να δοθεί στα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών».

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να ασχολείται με ενέργειες συγκεκριμένων υπουργών και ήδη στο ενημερωτικό σημείωμα γίνεται αναφορά σε «αρνητικά δείγματα» από την πλευρά των Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Μουσουρούλη.

Ο κ. Χατζηδάκης επικρίνεται για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και οι σχετικές δηλώσεις του χαρακτηρίζονται «εκβιαστικές». Ο κ. Μουσουρούλης επικρίνεται για τη στάση του στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου για τη ναυτιλία, το οποίο καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρεται επίσης στο ίδιο σημείωμα, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαία, προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοια φαινόμενα, την «ολοκληρωμένη και συστηματική επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ επισημαίνεται πως και άλλες φορές έχει βρεθεί προ εκπλήξεων και ζητεί για άλλη μια φορά καλύτερο συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook