Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο έκπτωτος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων και περιφερειακός σύμβουλος, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η μήνυση αφορούσε δηλώσεις που έκανε ο Π.Ψωμιάδης σε τηλεοπτικές εκπομπές, τον Απρίλιο του 2011 περί δήθεν ψήφου στο Ευρωκοινοβούλιο του Μ.Τρεμόπουλου «για να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία».

Απολογούμενος ο κ. Ψωμιάδης, υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τον πρώην ευρωβουλευτή κι ότι οι δηλώσεις που έκανε εντάσσονταν, όπως είπε, στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής.

«Τιμώ τον κ. Τρεμόπουλο (…) Ποτέ δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό του (…) Σέβομαι τις θέσεις του» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ψωμιάδης, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε στα 32 χρόνια που πολιτεύεται δεν προσέβαλε και δεν συκοφάντησε κανέναν».

Για την ίδια υπόθεση ο κ. Τρεμόπουλος κατέθεσε αγωγή, που συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ζητώντας χρηματική ικανοποίηση 300.000 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ