Τελευταία ενημέρωση 14:42

Δεκάδες βόμβες μολότοφ βρήκαν οι αστυνομικοί των Χανίων που πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία συνδέσμου μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της Super league, ενώ συνέλαβαν και τον υπεύθυνο του συνδέσμου.

Η έφοδος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων,της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των ΤΑΕ Χανίων, στα γραφεία του συνδέσμου στο κέντρο της πόλης των Χανίων, πραγματοποιήθηκε αργά την νύχτα και ενώ τα γραφεία ήταν κλειστά.

Οι αστυνομικοί σε αύλειο χώρο του κτιρίου (ταράτσα), βρήκαν 26 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, ενώ η μια από αυτές ήταν συνδεδεμένη με κροτίδα και περιείχε και καρφιά !!

\"\"

Δηλαδή αποτελούσε μια φονική βόμβα.

Επίσης βρέθηκε μεγάλος αριθμός καπνογόνων και ένα πτυσσόμενο γκλόπ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο του συνδέσμου ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

\”Από τις αστυνομικές Αρχές εντοπίσθηκαν, χθες (19-04-2013) το βράδυ στα Χανιά, σε εξωτερικό χώρο λέσχης αθλητικής ομάδας, μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, σπρέι χρωμάτων και ένα μεταλλικό γκλοπ.

Ο εντοπισμός τους επετεύχθη στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης – Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• είκοσι έξι (26) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότωφ)
• επτά (7) φωτοβολίδες
• είκοσι τρία (23) σπρέι χρωμάτων
• ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ
• οκτώ (8) καπνογόνα.

Συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος της λέσχης της αθλητικής ομάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων & φωτοβολίδων και λειτουργίας & εποπτείας συνδέσμων φιλάθλων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων\”

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook