Νέα σφοδρή επίθεση κατά των αντικαθεστωτικών στην πόλη  Ατζαμπίγια εξαπέλυσαν τη νύχτα οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι.

Οι επαναστάτες ανέφεραν ότι μετά από πολύωρη μάχη, κατάφεραν τελικά να απωθήσουν τους στρατιώτες του Λίβυου ηγέτη, ωστόσο, όχτω από τους συντρόφους τους έχασαν τη ζωή τους.

Στη Μιζράτα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις εναέριες επιθέσεις, έχοντας μέχρι στιγμής \”χτυπήσει\” 15 τανκς του Καντάφι. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν μάλιστα ότι κατάφεραν να καταστρέψουν τις αποθήκες πυρομαχικών του Καντάφι, που βρίσκονται λίγο έξω από την Τρίπολη καθώς και στρατιωτικά οχήματα έξω από την Μπρέγκα.

Μετά την ένταση που υπήρξε ύστερα από τον \”καταλάθος\” βομβαρδισμό αντικαθεστωτικών από το ΝΑΤΟ και την αργοπορημένη συγνώμη, οι αντάρτες ανέφεραν ότι η βοήθεια των νατοϊκών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Στ μεταξύ, το ΝΑΤΟ κατηγορεί τον Καντάφι ότι χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

\”Οι δυνάμεις του Καντάφι κρύβονται συχνά πίσω από γυναίκες και παιδιά. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι τελειώς αντίθετη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και δεν θα την ανεχτούμε\”, είπε ο Καναδός Αντιστράτηγος Charles Bouchard.


Η Αφρικανική Ένωση συναντά τον Καντάφι

Σε μια προσπάθεια να φέρουν ξανά την ειρήνη στη Λιβύη, μέλη της Αφρικανικής ένωσης, με επικεφαλή τον πρόεδρο Jacob Zuma, επισκέπτονται την χώρα.

Οι πέντε αξιωματούχοι από την Μαυριτανία, το Κονγκό, το Μαλί και την Ουγκάντα θα επισκεπτούν την Τρίπολη αλλά και την Βεγγάζη, την οποία έχουν καταλάβει αντκαθεστωτικοί, με σκοπό να φέρουν ένα συμβιβασμό μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και της αντίθετης πλευράς.

\”Πήραμε άδεια από το ΝΑΤΟ να επισκεφτούμε την Τρίπολη και να συναντήσουμε τον Μουαμάρ Καντάφι\”, είπε ο Zuma.

\”Κλειδί στην ατζέντα των συναντήσεων είναι η αμεση εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και από τις δύο πλευρές\”, πρόσθεσε.

 

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook