Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο Μαράθι Ακρωτηρίου Χανίων επισκέφθηκε χθες, ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου Π.Ν. , συνοδευόμενος από τον επιτελή του Συνταγματάρχη (ΠΒ) Νικόλαο Κοντοπίδη .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για την αποστολή, το έργο τους στόχους και τις προσδοκίες του Κέντρου, ενώ παρακολούθησε τις εν εξελίξει εκπαιδεύσεις των Σχολείων Σειράς «1000» «2000» και «3000» του Κέντρου καθώς και την εκπαίδευση των δύο (2) Επιχειρησιακών Ομάδων της Ζ ΜΑΚ.

Να σημειωθεί πως από 15 έως 26 Απριλίου 2013, πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ , τα Σχολεία Σειράς «2000» και «3000» του Κέντρου για το Α εξάμηνο του 2013.

Το Σχολείο Σειράς «2000» παρέχει τη θεωρητική εκπαίδευση που απαιτείται ώστε το προσωπικό που στελεχώνει τις Ομάδες Νηοψίας, να προβαίνει στην αποτελεσματική σχεδίαση και εκτέλεση Νηοψιών στο πλαίσιο Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.

Στη συνέχεια το Σχολείο Σειράς «3000» παρέχει την πρακτική εκείνη εκπαίδευση που απαιτείται ώστε το προσωπικό των Ομάδων Νηοψίας, να καταστεί ικανό να εκτελεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια Επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής.

Στα εν λόγω σχολεία συμμετέχουν συνολικά εικοσιοκτώ (28) εκπαιδευόμενοι από εννέα (9) χώρες (Αίγυπτος, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουκρανία,
Σερβία και Τυνησία).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook