Η τεράστια χάλκινη καμπάνα έφυγε από τον άξονα που την συγκρατούσε και έπεσε πάνω σε νεαρό που εκείνη την ώρα την χτυπούσε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.
\"Καμπάνα

Ενας τουρίστας χωρίς ιδιαίτερη διάθεση σεβασμού για τα ιστορικά μνημεία παραλίγο να πέσει ο ίδιος θύμα τους, σε βουδιστικό ναό της Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα.

Ο νεαρός Λιν Ουάνγκ που βρισκόταν εκεί σε ομαδική εκδρομή, άρχισε να χτυπάει μαζί με φίλους του την δύο τόνων καμπάνα όσο πιο δυνατά μπορούσε και επί αρκετή ώρα, προκαλώντας αναστάτωση στο μοναστήρι. Οπως αποδείχθηκε ωστόσο, είτε η Μοίρα είτε οι… τηλεπαθητικές ικανότητες των μοναχών, τον έβαλαν στη θέση του.

Οπως είπαν αργότερα οι υπεύθυνοι που εξέτασαν την καμπάνα, οι συνεχείς και πολύ δυνατές κωδωνοκρουσίες χαλάρωσαν τις βίδες που συγκρατούσαν τον άξονα στον οποίο ήταν αναρτημένη η καμπάνα. Ετσι, σε κάποια στιγμή αυτός έφυγε από τη θέση του και η τεράστια καμπάνα, βάρους δύο τόνων, έπεσε πάνω στον «βέβηλο» τουρίστα.

Το πλέον απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ο τελευταίος δεν υπέστη ούτε αμυχή, καθώς η καμπάνα απλώς τον έκλεισε μέσα της σαν κλουβί, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει η βρετανική Σαν.

Χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική και να περάσουν δύο ώρες για να απεγκλωβιστεί ο νεαρός, ο οποίος πάντως ήταν αμετανόητος. «Είναι μία καμπάνα, δουλειά της είναι να την χτυπάνε … Θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να είναι ασφαλής».

Ο εκπρόσωπος του Μοναστηριού πρέπει να συγκράτησε την ψυχραιμία του χάρη στα χρόνια βουδιστικής διδασκαλίας, καθώς αρκέστηκε να πει ότι «αυτή η καμπάνα είναι πολύ παλιά και θα έπρεπε να την αντιμετωπίζουν με σεβασμό», καθώς και ότι ο νεαρός «ήταν τυχερός που δεν συνεθλίβη».

e-go.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook