Οι περισσότερες τεχνολογικές εφευρέσεις εξελίσσονται συνεχώς και έχουν αλλάξει πολύ από την πρώτη μέρα της δημιουργίας τους μέχρι σήμερα. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες εφευρέσεις που έμειναν ίδιες και απαράλλαχτες από την αρχική τους εκδοχή, με την οποία τις χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα.

Ακολουθούν λοιπόν ορισμένες εφευρέσεις, οι οποίες παρόλο που έχουν ηλικία έως και 100 ετών, δεν έχουν χρειαστεί καμία απολύτως «αναβάθμιση» και λειτουργούν ακόμα στην εντέλεια, ενώ μας είναι απολύτως χρήσιμες.

Συρματόπλεγμα
Η ιδέα της δημιουργίας του προέρχεται από το μακρινό 1870 και ήταν έμπνευση 4 νεαρών που έψαχναν έναν τρόπο να κρατήσουν τις κότες του γείτονα μακριά από το μποστάνι τους!

Πλαστικό με φουσκάλες
Το αγαπημένο όλων «πλαστικό που κάνει τσακ τσακ αλλά κανείς δε ξέρει πως το λένε» εφευρέθηκε πρώτη φορά στα τέλη του 1950 από τους Άλφρεντ Φίλντινγκ και Μαρκ Σαβάνες, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το συγκεκριμένο προστατευτικό υλικό για την ασφαλή μεταφορά αντικειμένων.

Κουνιστές πολυθρόνες
Κλασική σκηνή σε ταινίες γουέστερν η ξύλινη κουνιστή πολυθρόνα στις βεράντες των αγροικιών. Πρόκειται για μία αμερικανική εφεύρεση που ξεκίνησε να εμφανίζεται στην αγορά στις αρχές του 18ου αιώνα και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους κυνηγούς χρυσού της εποχής.

Συνδετήρες
Χρησιμοποιούνται εδώ και 100 χρόνια, ενώ η μοναδική αναβάθμισή τους ήταν τα διαφορετικά χρώματα.

Τσαγιέρα
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι πρώτες τσαγιέρες εμφανίστηκαν το 1279 και ήταν φτιαγμένες από πηλό, ενώ δεν διέφεραν σχεδόν καθόλου από τις σημερινές.

Μυγοσκοτώστρα
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το συνηθισμένο «φονικό όπλο» χρονολογείται από το 1900 και δόθηκε στον Ρόμπερτ Μοντγκόμερι, ο οποίος προσπαθούσε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκοτώνουν τις μύγες στο Κάνσας, για να σταματήσει η εξάπλωση ασθενειών και μολύνσεων.

Ποντικοπαγίδα
Στις αρχές του 1900 όταν οι μνήμες από την επιδημία της πανούκλας ήταν ακόμα νωπές, τα ποντίκια ήταν φόβος και τρόμος για τους κατοίκους της Ευρώπης. Την λύση έδωσε το 1903 η εν λόγω φονική εφεύρεση του Τζον Μεστ.

Lego
Χρονολογούνται από το 1949 και τελειοποιήθηκαν 3 χρόνια αργότερα, ενώ από τότε μέχρι σήμερα αποτελούν το δημοφιλέστερο παιδικό παιχνίδι χωρίς να έχουν υποστεί αλλαγές.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook