Υλικά

• 400 γρ. φασολάκια μαυρομάτικα
• 120 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
• 80 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 80 ml. ελαιόλαδο
• 150 γρ. ντομάτα πολτοποιημένη
• 1 κ.σ τοματοπελτέ (αραιωμένο σε λίγο νερό)
• Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασολάκια σε χλιαρό και αλατισμένο νερό για 15 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε. Ακολούθως τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά περίπου για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα και τον πελτέ και αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 5 λεπτά.

Προς το τέλος βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μάραθο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 15 – 20 λεπτά πάντα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασάρει το φαγητό μας. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.