Υλικά

1 κιλό αρνάκι (μπροστινό χεράκι)
200 γρ. ρεβίθια
180 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
180 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τοματοπολτό
200 γρ. ξινόχοντρο
Αλάτι & πιπέρι ανάλογο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδύς. Τα βράζουμε, ξαφρίζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αρνάκι κομμένο σε μικρές μερίδες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να θωρακιστεί το κρέας. Προσθέτουμε υγρά και σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν ρίχνουμε την ντομάτα,τον πελτέ και τα ρεβίθια (που έχουν ήδη βράσει). Περίπου 10 λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμε τον ξινόχοντρο. Προσθέτουμε υγρά άν χρειαστεί και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι .
Για να γνωρίζουμε.......

Ο ξυνόχοντρος είναι ένα παρασκεύασμα που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία την πρωτεΐνη από το γάλα και τους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες από το αλεσμένο στάρι που περιέχει.

Στην ουσία είναι χοντροκομμένο (σπασμένο) σιτάρι. Κάτι σαν τον τραχανά δηλαδή αλλά με ξυνισμένο γάλα.