Θέματα σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για εξυγίανση των τραπεζών, τις εξαιρέσεις από το «κούρεμα» των καταθέσεων, καθώς το θέμα του διορισμού νέου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, στην Τράπεζα Κύπρου συζητήθηκαν σε πολύωρη σύσκεψη του κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη.

Η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκε επίσης, είπε, το θέμα της πλήρωσης των κριτηρίων ικανότητας και καταλληλότητας των υποψηφίων για διορισμό στο νέο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Στη σύσκεψη, που διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες. συμμετείχε και ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης. Για αρκετή ώρα, στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονταν και στελέχη της τρόικας, καθώς και ο Αλ Λακχανί, υψηλόβαθμο στέλεχος της \”Alvarez & Marsal \” , ειδικός επί χρηματοπιστωτικών ζητημάτων και αναδιάρθρωσης οργανισμών, όπως η Τράπεζα Κύπρου.

Στο μεταξύ ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης,χαρακτήρισε «μονόδρομο» την εφαρμογή των μέτρων, που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ,για επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πιο σημαντικό, δήλωσε μιλώντας στο ΡΙΚ, είναι η εφαρμογή κάθε μικρού ή μεγάλου μέτρου που θα συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας.

Τόνισε ότι επόμενος στόχος είναι να συγκεκριμενοποιηθούν και να ανακοινωθούν μέτρα, που θα δημιουργούν μια κρατική μηχανή πιο λειτουργική και αποδοτική, αλλά και λιγότερο σπάταλη και η οποία θα είναι σύμμαχος και συνεργάτης του ιδιωτικού τομέα. Δεν απέκλεισε ακόμα το ενδεχόμενο εξαγγελίας τρίτης δέσμης μέτρων, που θα αφορά την πραγματική οικονομία.

Ερωτηθείς για το θέμα της μείωσης των επιτοκίων, ο κύριος Γεωργιάδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές, παράλληλα, όπως ανέφερε, με την πορεία που ακολουθείται για άρση των περιορισμών στις τράπεζες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook