Όπως κάθε χρόνο, το περιοδικό TIME κυκλοφόρησε τον κατάλογο με τους ανθρώπους που «ασκούν» τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Πρόκειται για διάσημους ανθρώπους που έκαναν τη διαφορά με την προσωπικότητα, το έργο και τις επιλογές τους και έγιναν πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους. Η λίστα περιλαμβάνει προσωπικότητες από την πολιτική, τις τέχνες, την επιστήμη, τον αθλητισμό και τον επιχειρηματικό κόσμο και είναι χωρισμένη σε κατηγορίες.

Στη λίστα φιγουράρουν «πρωτοεμφανιζόμενοι», αλλά λείπουν και ηχηρά ονόματα με παγκόσμια επιρροή, όπως αυτό της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, και της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Για το 2013, ο κατάλογος περιλαμβάνει 35 γυναίκες, 8 επιστήμονες, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται για όγδοη χρονιά ανάμεσα στα ονόματα με την πιο μεγάλη επιρροή.

Στην κατηγορία των καλλιτεχνών πρωτοστατεί η 22χρονη ηθοποιός Jennifer Lawrence, η οποία τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία «Silver Linings Playbook». Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται ακόμη ο διάσημος σκηνοθέτης Steven Spielberg, ο πρωταγωνιστής της σειράς «Breaking Bad» Bryan Cranston, η τραγουδίστρια Christina Aguilera, και ο ηθοποιός Jimmy Kimmel.

Ανάμεσα στα ονόματα των ινδαλμάτων βρίσκεται η πακιστανή ακτιβίστρια, Malala Yousafzai, η οποία προωθώντας το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση, πυροβολήθηκε από Ταλιμπάν στο κεφάλι, η συγγραφέας και πρωταγωνίστρια της αμερικανικής σειράς «Girls», Lena Dunham, ο Justin Timberlake, η τραγουδίστρια Beyonce, ο ποδοσφαιριστής Mario Balotelli, η τενίστρια Li Na, ο ηθοποιός Daniel Day-Lewis, η Kate Middleton, και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama.

Η κατηγορία των πρωτοπόρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ηθοποιό και ακτιβιστή Aaamir Khan, τις Hannah Gay, Katherine Luzuriaga και Deborah Persaud, οι οποίες κατάφεραν να θεραπεύσουν ένα νεογέννητο που έπασχε από AIDS, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Marissa Mayer και ο οικονομολόγος Andrew Sheng.

Στους ηγέτες, «πρωταγωνιστεί» ο ρεπουμπλικάνος συντηρητικός γερουσιαστής, Rand Paul, και ακολουθούν ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, ο ηγέτης του PPK Abdullah Ocalan και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην κατηγορία των τιτάνων βρίσκονται ο Jay-Z, η σύμβουλος του Obama Valerie Jarrett, ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Oh-Hyun Kwon, ο ιδρυτής του Instagram Kevin Systrom, ο σχεδιαστής μόδας Michael Kors και ο μπασκετμπολίστας Lebron James.

Το TIME όμως καινοτομεί και για φέτος κυκλοφορεί επτά διαφορετικά εξώφυλλα, όσες και οι κατηγορίες των ανθρώπων μεγίστης επιρροής. Το προφίλ αυτών των επτά μάλιστα υπογράφουν άλλοι διάσημοι. Για παράδειγμα, για την Jennifer Lawrence έγραψε η Jodie Foster, η οποία ανέφερε πώς όταν τη συνάντησε για πρώτη φορά της θύμισε ένα ζωάκι σε μια γωνία. Τότε ήταν σίγουρη ότι θα γινόταν σπουδαία ηθοποιός.

Αλλά και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, επέλεξε να γράψει για τον Jay Z τον οποίο περιγράφει ως εκείνον που αντιπροσωπεύει πολλά από όσα σημαίνει το New York, New York, ως εκείνον που παρά τα σκληρά παιδικά χρόνια του, καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό του κι όταν το κάνει συνεχίζει να εξωθεί τον εαυτό του σε όλο και νεότερα όρια δημιουργικότητας και φιλοδοξίας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook