Με μεγάλη επιτυχία και την φιλάνθρωπη ανταπόκριση του κόσμου τελέστηκαν , στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου στην οδό Αντ. Γιάνναρη 2, τα εγκαίνια εκθέσεως προϊόντων, που έφτιαξαν εθελοντές και εθελόντριες, προκειμένου να ενισχυθεί το Κεντρικό Συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεγάλη και ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου και των τοπικών αρχών που συνέδραμαν φιλότιμα στη προσπάθεια αυτή της Μητροπόλεως.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, η Πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Νάνσυ Αγγελάκη μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Βλαζάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοί και εκπρόσωποι συλλόγων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Αγιασμό και Προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο  κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του, προς όλους όσοι κοπίασαν για να έλθει εις πέρας αυτή η θαυμάσια πρωτοβουλία για την ενίσχυση των Συσσιτίων που πλέον έχουν φτάσει δυστυχώς όπως είπε τις 1200 μερίδες ημερησίως και παραπάνω.

\’\’Δεν είναι σωστό και άξιο να λέμε ελάτε κοντά στην εκκλησία εάν δεν δείξουμε και έργο\’\’ τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Παράλληλα ευχαρίστησε το κ. Δήμαρχο και όλους τους φορείς για την αγαστή συνεργασία τους, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, \’\’ο οποίος πάντοτε, όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, με άγρυπνο μάτι προσπαθεί να στηρίζει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο\’\’.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με εμπεριστατωμένη παρουσίαση της όλης προσπάθειας ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης. \’\’ Δεν υπάρχουν λέξεις κατάλληλες να ευχαριστήσουμε τον δωρεοδότη Θεό που μας χάρισε αυτή την βραδιά\”, ανέφερε ο Πρωτοσύγκελλος Δαμασκηνός, \”ώστε η Μητρόπολη μας, δι΄ευχών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας που ίδρυσε και εγκατέστησε αυτό τον χώρο των Συσσιτίων, να συνεχίσει να πορεύεται με την αγάπη και την στήριξη του κόσμου. Δεν υπάρχουν λέξεις κατάλληλες για να ευχαριστήσουμε το Θεό που εμπνέει καθημερινά ανθρώπους να είναι κοντά στην προσπάθεια αυτή, κοντά στην Μητρόπολη μας\”.

\"\"

Κατόπιν ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν ανώνυμα και επώνυμα στην προσπάθεια αυτή και ιδιαιτέρως την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, την Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κατερίνη, τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, τον συλλογο των νηπιαγωγών Χανίων και την μεγάλη εθελοντική εργασία των κυριών του Συσσιτίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης , αναφέροντας ότι αν έχει μείνει κάτι όρθιο στην κοινωνία που ζούμε είναι η Εκκλησία. Γι\’αυτό πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τέτοιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες από όποια θέση έχει ο καθένας.

Παράλληλα χαιρετισμό απηύθηνε και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης λέγοντας πως έιναι επιτακτική ανάγκη σε τέτοιες φιλάνθρωπες προσπάθειες ο Δήμος να είναι αρωγός και συνδρομητής με κάθε τρόπο.

Το Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης και Φιλανθρωπίας θα λειτουργεί, καθημερινά μέχρι τις 2 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην οδό Αντ. Γιάνναρη 2 (είσοδος από Ανδρ. Παπανδρέου) , από τις 9:00-14:00 και από τις 18:00-21:00.

Ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή, κάποιοι άνθρωποι θα ντύσουν Πασχαλινό τραπέζι με τις οικογένειες τους, βιώνοντας τρόπο τινά μία Ανάσταση από τα βάρη και τις δυσκολίες της Ζωής!

imka.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook