Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Μαραθώνιος του Λονδίνου. Η εκκίνηση δόθηκε στις 12.00 ώρα Ελλάδας, με τους δρομείς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, τιμώντας τα θύματα της Βοστώνης.

Η αστυνομική παρουσία είναι αισθητά αυξημένη, ενώ χιλιάδες θεατές θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.

\"\"

Μισού λεπτού σιγή κρατήθηκε στις 11.57 (ώρα Ελλάδος), λίγο πριν από την εκκίνηση, για τα θύματα του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Η αστυνόμευση είναι αυξημένη κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, για να προφυλάξουν συμμετέχοντες και θεατές, αλλά κυρίως για να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας.

\"\"

Περισσότεροι από 36.000 δρομείς ξεκίνησαν από το Blackheath στα νοτιοανατολικά με σκοπό να ολοκληρώσουν τη διαδρομή, της οποίας ο τερματισμός είναι τοποθετημένος κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η διαδρομή μήκους 42 χιλιομέτρων περνά μπροστά από μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του Λονδίνου, όπως το Big Ben και η Tower Bridge.

Εκτιμάται ότι περίπου μισό εκατομμύριο θεατές θα βρίσκονται κατά μήκος όλης της διαδρομής.

\"\"

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου θα συλλέγει 2 λίρες από κάθε δρομέα που περνά τη γραμμή του τερματισμού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «The One Fund Boston», για την ενίσχυση των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Οι εκτιμήσεις θέλουν να συλλέγονται συνολικά περίπου 70.000 λίρες.

Νικήτρια της κατηγορίας Womens\’ Elite αναδείχτηκε η Priscah Jeptoo, ενώ πρώτος στην αντίστοιχη κατηγορία των Ανδρών τερμάτισε ο Tsegaye Kebede.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook