Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, για τον οποίο γίνεται έρευνα για φοροδιαφυγή αφότου παραδέχτηκε ότι διατηρούσε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, είχε αποκρύψει καταθέσεις ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο της η Bild.

Εν τω μεταξύ, το Focus αποκάλυψε χθες ότι ο 61χρονος Χένες είχε ομολογήσει την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού τον Ιανουάριο και η εισαγγελία του Μονάχου είχε ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει αν η ομολογία του προέδρου της Μπάγερν ήταν «ακριβής και πλήρης». Ο Χένες και οι γερμανικές Αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ποσό των χρημάτων που περιείχε ο λογαριασμός, σύμφωνα όμως με την Bild - η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της - ο Χένες έχει ήδη πληρώσει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για μη καταβεβλημένους φόρους.

Ο επικεφαλής της Ένωσης των Γερμανών Φορολογουμένων, Τόμας Εγκεντάλερ, εκτιμά με βάση το ποσό αυτό ότι ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος έχει μια ακμάζουσα εταιρεία παραγωγής αλλαντικών, «έβγαλε» χωρίς αμφιβολία τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ από τα εισοδήματά του στην Ελβετία.

Ο Χένες ήθελε πάντως να τακτοποιήσει την κατάστασή του στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διπλής φορολογίας που διαπραγματευόταν πέρυσι η Ελβετία και η Γερμανία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία θα του επέτρεπε να γλιτώσει από τις κατηγορίες καταβάλλοντας ένα πρόστιμο, η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών όμως τορπίλισε το μέτρο αυτό.

zougla.gr