Η κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων ήταν ανέκαθεν ένα θέμα που απασχολούσε τους επιστήμονες, ωστόσο για πρώτη φορά ένα ντοκιμαντέρ κάνει τόσο εκτεταμένη έρευνα για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Το εντυπωσιακό «Chasing Ice» ακολουθεί τον φωτογράφο Τζέιμς Μπάλογκ στα παγωμένα τοπία της Γροιλανδίας, την Αλάσκας, και της Ισλανδίας, στην προσπάθειά του να βρει την απάντηση στην αλλαγή του κλίματος, ωστόσο η πραγματικότητα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει θα φτάσει στα άκρα τον ίδιο και την ομάδα του.

Το ντοκιμαντέρ ήταν φαβορί για Όσκαρ ενώ έχει ήδη κερδίσει ένα σωρό βραβεία σε φεστιβάλ ταινιών αφού η εντυπωσιακή φωτογραφία σε συνδυασμό με την προσεκτικά επιλεγμένη μουσική κάνουν την περιπλάνησή σας στους πάγους μοναδική.

Παράλληλα, πέρα από το εικαστικό κομμάτι, το επιστημονικό στοιχείο, παρατίθεται σε σύντομα διαλείμματα με αποσπάσματα από συνεντεύξεις με τους ερευνητές, οι οποίες ωστόσο είναι σύντομες και περιεκτικές και δεν κουράζουν τον θεατή.

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στην μικρή οθόνη στο κανάλι του National Geographic με τρεις προβολές αυτή την εβδομάδαiefimerida.gr