Τα τελευταία χρόνια και μετά από τις πρόσφατες κοσμοϊστορικές εξελίξεις οι άνθρωποι αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι τα επόμενα χρόνια η ζωή τους θα αλλάξει ραγδαία και σε όλους τους τομείς.

Η ελευθερία διακίνησης και κατ’ επέκταση, εγκατάστασης ανθρώπων ,κεφαλαίων και αγαθών έχει ήδη μεταβάλλει ριζικά τη ζωή και τις ιδέες μας.

Μέσω της απελευθέρωσης της αγοράς αρχίζουν και καταργούνται τα κρατικά και ιδιωτικά μονοπώλια προς όφελος του καταναλωτή και δημιουργείται ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, αλλά και ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Στον τομέα της εκπαίδευσης έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους τα μη κρατικά πανεπιστήμια συνεργαζόμενα με αναγνωρισμένα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα με προσιτό οικονομικό κόστος, έχοντας θετικές επιπτώσεις για το επίπεδο κατάρτισης και μόρφωσης των νέων.

Στον αγροτικό τομέα ,έμφαση δίνεται πλέον μόνο στις βιολογικές καλλιέργειες και καινοτόμους μεθόδους ανάπτυξης νέων προϊόντων ,καταβαραθρώνοντας δυστυχώς τις παραδοσιακές και αναχρονιστικές καλλιέργειες.

Επιπλέον γίνονται και θα γίνουν μεγάλα έργα υποδομής και νέοι οδικοί άξονες θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των ανθρώπων σε νέα ενδιαφέροντα μέρη με Ιστορία και Πολιτισμό, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο τοπίο στον Τουρισμό.

Επιπρόσθετα η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και της υγείας του πολίτη γίνεται και εμπεδώνεται ως κοινή υπόθεση όλης της ανθρωπότητας, όπου οποιαδήποτε αυθαιρεσία και παράβαση κατά της φύσης θα τιμωρείται παραδειγματικά.

Σύντομα ,οι ηλιακές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας γιατί αποτελούν μια σχετικά φθηνή και χρήσιμη επιλογή, όπου ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει στο σπίτι, στην εργασία ή και στους δημόσιους χώρους εποικοδομητικά.

Οι ανανεώσιμες κυψέλες καυσίμων θα αλλάξουν την παγκόσμια οικονομία άρδην σε όλους τους τομείς και ουσιαστικά θα προσφέρουν καίριες ,χρήσιμες και πρακτικές λύσεις στη καθημερινότητά μας.

Η γονιδιακή θεραπεία, εξάλλου και η ανάλυση του DNA θα επιφέρουν επαναστατικές αλλαγές στην υγεία, δίνοντας σωτήριες λύσεις σε επάρατους νόσους αλλά και σε κληρονομικές ασθένειες που ταλανίζουν το ανθρώπινο γένος.

Η νέα τεχνολογία και το διαδίκτυο αποκτούν όλο και περισσότερο τεράστιες επιπλέον δυνατότητες, πράγμα που δημιουργεί ραγδαίες εξελίξεις στο εμπόριο ,στην επικοινωνία ,στην οικονομία αλλά και στην παροχή υπηρεσιών ,απλουστεύοντας διαδικασίες και μεθόδους πώλησης αγαθών ,αναδεικνύοντας έτσι νέα πρόσωπα στον επιχειρηματικό χάρτη.

Τα βιολογικά μεταλλαγμένα προϊόντα άμεσα θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες ολόκληρου του πλανήτη ,αφού τα πλεονεκτήματα τους έναντι των φυσικών προϊόντων θα είναι αφενός η απεξάρτηση από τον κύκλο καλλιέργειας ,με συνέπεια 3 και 4 σοδειές στο έτος αλλά και ο εμπλουτισμός εύκολα καλλιεργήσιμων και εμπορεύσιμων τροφών με πολύτιμες βιταμίνες και πρωτεϊνες για την υγεία του ανθρώπου.

Τέλος η ανακύκλωση θα παίζει πιο ουσιαστικό και αξιοπρόσεχτο ρόλο στη ζωή μας, αφού καθετί που θα αγοράζεται ,υποχρεωτικά θα ανακυκλώνεται και δια νόμου, έτσι ώστε να εμπεδώνεται πιο ενεργά η οικολογική συνείδηση για τη σωτηρία του πλανήτη.

Βέβαια θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές και στο απαρχαιωμένο σύστημα πολιτικής διοίκησης και εκλογής των πολιτικών αντιπροσώπων, καθώς επίσης στις θρησκευτικές αντιλήψεις των λαών, στον επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά και στον τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων γενικά.

Όλα αλλάζουν και όλα θα αλλάξουν σε λίγα χρόνια τη ζωή μας ,είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, ανάλογα με τις συνθήκες και το γνωστικό επίπεδο του καθενός .

Εμείς ,ως Κράτος ή και ως αυτόβουλα σκεπτόμενα άτομα , είμαστε προετοιμασμένοι, ενημερωμένοι ,προβληματισμένοι και οργανωμένοι για τις συνταρακτικές αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας, ώστε να βάλουμε πλώρη προς την ευημερία και την υγιή ανάπτυξη επιτέλους;

Νεκτάριος Ανδρεαδάκης
Χρηματοοικονομικός σύμβουλος
andreadakisnek@yahoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook