Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013\” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 17.00 & 20.00, το 7ο Γυμνάσιο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης».

«Διαβάστε σήμερα Ψαθά» αναφώνησε ο Α. Τερζάκης στην επέτειο των 151 επιτυχών παραστάσεων του έργου «Ζητείται ψεύτης». Το χιούμορ είναι αβίαστο φυσικό. Το ύφος γοργό νευρώδες ανάλαφρο ευκίνητο παραστατικό .

Η κοινή ομιλία μεταπλάθεται σε σάτιρα της στιγμής. Ο Θεόδωρος Πάρλας είναι ο αρχιψεύτης της παράστασης ο οποίος ακροβατεί τόσο επικίνδυνα και τόσο επιδέξια ανάμεσα στην αλήθεια και την απάτη, που η αγωνία κορυφώνεται για να συναντήσει την ευχάριστη έκπληξη του γέλιου. Τα ψέματα του έργου αποκαλύπτονται τραγικωμικές αλήθειες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης έφθασε μέχρι τις Η.Π.Α. & τον Καναδά.

Άπειρες παραστάσεις έχουν γίνει έκτοτε από επαγγελματίες & ερασιτέχνες αλλά κυρίως από σχολικές θεατρικές ομάδες όπου το γέλιο & η ψυχαγωγία πρωταγωνιστούν. Η ανεξήγητη μαγεία του Ψαθά συνεχίζεται ως τις μέρες μας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook