Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα : 19.00, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μαθητικού Τύπου «Ελλάδα – Γαλλία : Διαπολιτισμικός Διάλογος»

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Δίκτυο σχολείων, (Γυμνάσια Ν. Χανίων), υπό την καθοδήγηση καθηγητών Γαλλικής γλώσσας αλλά και εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων - φίλων της Γαλλοφωνίας. Tα θέματα επιλέχθηκαν από συντακτικές ομάδες γαλλόφωνων μαθητών. Ο Διαπολιτισμικός διάλογος αφορά σε τομείς της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού και του πολιτισμού γενικότερα.

Συμμετέχουν τα σχολεία :

1ο Γυμνάσιο Χανίων Αίσωπος – La Fontaine : Στην αρχή ήταν ο μύθος… Παροιμίες: Αποστάγματα σοφίας του Ελληνικού και Γαλλικού λαού.

7ο Γυμνάσιο Χανίων Η Μουσική μας Ενώνει. Μουσικές γέφυρες μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Μελέτη, Σχολιασμός και Παρουσίαση Γαλλικών τραγουδιών, κυρίως αυτών που έχουν διασκευαστεί στην Ελληνική γλώσσα.

Γυμνάσιο Σούδας Πέρα από το Πραγματικό: Απόηχοι του σουρεαλισμού στην Ελλάδα. Παρουσίαση έργων σύγχρονων Ελλήνων υπερρεαλιστών ζωγράφων, & Εικαστικό εργαστήρι: πρακτική και θεωρητική προσέγγιση της σουρεαλιστικής ζωγραφικής

Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας Γαλλικά Comics à la Ελληνικά

Γυμνάσιο Κολυμβαρίου Το τυρί στο Ελληνικό και Γαλλικό τραπέζι.

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Η Γαλλική Σχολή των Χανίων (Saint Joseph) στα χρόνια της Κρητικής Κοινοπολιτείας.