Η νόσος Alzheimer είναι μια χρόνια και σταδιακή εκφυλιστική ασθένεια, θεωρείται η πιο κοινή μορφή άνοιας και εντοπίζεται κυρίως σε άτομα πάνω από 65 ετών. Επηρεάζει πολλαπλά γνωστικά πεδία και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του ατόμου. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται πως υπάρχουν 140.000 με 160.000 ασθενείς με την νόσο. 
Η νόσος Alzheimer είναι η 3η πιο πολυέξοδη νόσος, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή αλλά και από τα άτομα που θα αναλάβουν τον ρόλο των φροντιστών. 
Ο Δήμος Φαιστού στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν θέματα Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, ξεκίνησε ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη νόσο του Alzheimer. Κύριος σκοπός της προαναφερθείσας ενημερωτικής εκστρατείας, είναι η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού με ευρύτερο στόχο την προάσπισης της υγείας , ευάλωτων ηλικιακά ομάδων της κοινωνίας, όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας. 
Επιπροσθέτως, μέσα από τις ενημερωτικές ομιλίες επιδιώκεται να ενημερωθούν τα άτομα σχετικά με τα βασικά χαρακτηριστικά της νόσου, τα στάδια και τα κλινικά συμπτώματα, και τους τρόπους διάγνωσης και θεραπείας. Οι ομιλίες θα εστιάσουν στην παροχή συμβουλών προς τους φροντιστές και στην συναισθηματική ενίσχυσή τους. 
Την Παρασκευή 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Φαιστού κ. Φούρναρη Χαρίκλεια στο ΚΑΠΗ Μοιρών, όπου δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση για τη νόσο. 
Να σημειωθεί ότι ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα σε διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαιστού. Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ομιλίες στο χώρο του ΚΑΠΗ στην Πόμπια, καθώς και στο Μαγαρικάρι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook