Σε τρεις, νομοθετικού και διοικητικού περιεχομένου, πρωτοβουλίες, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη ζώνη υψηλής παραγωγικότητας στην Αγιά και συγκεκριμένα με το πρόβλημα λειτουργίας βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στην ζώνη αναδασμού της περιοχής Γαλατάς- Αγιάς.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, τον αντιπρόεδρο της βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νομιμοποίηση της υφιστάμενης κατάστασης και δικαίωση των εμπλεκομένων με την υπόθεση υπαλλήλων.

Επιπλέον, θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία, η γη υψηλής παραγωγικότητας, ώστε να μη σταματήσει η επιχειρηματική και οικοδομική δραστηριότητα στα Χανιά και να αποτραπούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκε και για το θέμα της επέκτασης του αεροσταθμού του αεροδρομίου Χανίων, του οποίου η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εργολήπτριας εταιρείας έχει εισαχθεί την Πέμπτη 25/4/2013 στο Ε΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για προσυμβατικό έλεγχο, μετά το πέρας του οποίου απομένει πλέον μόνο να περάσει από την αρμόδια διακομματική επιτροπή (ΣΟΤΑ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook