Συμπληρωματικές φυτεύσεις Δέντρων και Θάμνων στη νησίδα και τα παρτέρια της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Οι φυτεύσεις θα γίνουν κατά μήκος του δρόμου από το Γιόφυρο ως τη Χανιόπορτα. Συνολικά θα τοποθετηθούν 682 νέα φυτά όλα της Μεσογειακής Χλωρίδας. Συγκεκριμένα θα φυτευτούν 130 μεγάλα δέντρα (βραχυχίτωνες) και 552 θάμνοι από τους οποίους θα είναι οι 100 μυρτιές, οι 150 μετροσίδεροι, οι 80 καλλιστήμονες, οι 50 καρίσσα, οι 70 ελαίαγνοι, οι 70 πολύγαλα και οι 32 πλουμπάγκο.

Οι φυτεύσεις της νησίδας της Λ. 62 Μαρτύρων αποτελούν μέρος του έργου «Προμήθεια Φυτών Για Συμπληρωματικές Φυτεύσεις Κοινόχρηστων Χώρων » και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι στις προτεραιότητες του Δήμου Ηρακλείου είναι η διαρκής προσπάθεια για συντήρηση και συμπλήρωση του Πρασίνου αλλά και η δημιουργία Κοινόχρηστων Χώρων με νέες φυτεύσεις που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης προσφέροντας ακόμη πιο ανθρώπινες συνθήκες σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν φυτεύσεις στο Δυτικό Παραλιακό Μέτωπο αλλά και τα πρανή των Ενετικών Τειχών.