Αν και από την αρχή της περιόδου το \”Ηράκλειο\” φάνταζε το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ο Α.Ο. Κύδων έκανε τη μεγάλη έκπληξη και έφτασε στη σημαντική επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Τα \”παιδιά\” του Λευτέρη Θεοδωράκη μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισαν την ηρακλειώτικη ομάδα με 57-54 στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού, σε εξ αναβολής αγώνα για την 8η αγωνιστική, \”σφραγίζοντας\” τον τίτλο στην κατηγορία Παίδων.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 7 πόντους (19-12). Το Ηράκλειο επανέκαμψε και μείωσε στον πόντο (29-28).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να ξεφύγουν με 8 πόντους διαφορά στο 30\’. Οι παίκτες του Κύδωνα όμως έκαναν κατάθεση ψυχής στο τελευταίο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 21-10 έφτασαν στην ανατροπή και την νίκη-τίτλου.
Μετά το τέλος ακολούθησαν τα έξαλλα πανηγύρια και η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές. Την αποθέωση από τους παίκτες του γνώρισε ο προπονητής της χανιώτικης ομάδας Λευτέρης Θεοδωράκης, με τα \”παιδιά\” του να τον… πετάνε στον αέρα!
Α.Ο. Κύδων-Ηράκλειο 57-54
Τα δεκάλεπτα: 19-12, 29-28 ημίχρονο, 36-44, 57-54 τελικό
Α.Ο. Κύδων (Λευτέρης Θεοδωράκης): Βυζουκάκης, Βλαχάκης 13(1), Σκανδάλης 10, Περάκης, Βροντάκης, Φιωτοδημητράκης 6, Πρωτοπαπαδάκης 2, Μυλωνάκης, Αλεξίεβ 9, Ξυλάκης 13, Χαραλαμπάκης 4, Χριστοφορίδης .
Ηράκλειο (Α. Πινακουλάκης-Ι.Κυριάκογλου): Καλαϊτζάκης, Γεωργόπουλος 4, Στεφανάκης, Θεοδωρίδης 19(1), Σπυριδάκης 4, Γιάνναρης, Τσαγκαράκης 2, Παπασταυράκης 2, Σαμιώτης 4, Φραγκιαδάκης 15(2), Σταφυλάκης, Πεδιαδιτάκης 4.
Δείτε ένα βίντεο-αφιέρωμα στους Παίδες του Κύδωνα από το kritikobasket.gr

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook