Το «Φεστιβαλάκι», όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι ένα σύγχρονο φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού με καταγωγή από την Κρήτη και το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται από το ίδιο το κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο προκυρήσσει διαγωνισμό φωτογραφίας από τον οποίο θα προκύψει η φωτογραφική έκθεση του φεστιβάλ. To Φεστιβαλάκι θα διεξαχθεί το καλοκαίρι σε Κρήτη και Αθήνα.

ZHTOYMENO

Ο φωτογράφος καλείται να εντοπίσει και να αποτυπώσει τον άνθρωπο της Κρήτης μέσα από τις δραστηριότητες του, τον τρόπο ζωής του, τα ήθη και έθιμα του, τα έργα του, την καθημερινότητα του κλπ. Με άλλα λόγια, ο καλλιτέχνης καλείται να απoτυπώσει αυτο που για τον ίδιο σημαίνει Κρητικός άνθρωπος με μια φωτογραφία (και δυο λόγια).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αποστολή συμμετοχών σε ψηφιακή μορφή στο [email protected] εώς τις 20/6/13 ως εξής:

– Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε αρχείο jpeg υψηλής ανάλυσης (300dpi+)
– Διάστασεις – Aναλογίες 50εκ x 70εκ (κάθετες ή οριζόντιες)
– Να συνοδεύονται από τα προσωπικά στοιχεία του φωτογράφου
– Στοιχεία επικοινωνίας
– Τίτλο του έργου
– Το μέρος όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.
– Kάθε φωτογραφία πρέπει να πλαισιώνεται από σύντομο συνοδευτικό κείμενο (max 100 λέξεων – ιδανικά και σε αγγλικά) που περιγράφει την λογική / σκεπτικό / concept του καλλιτέχνη σε σχέση με το θέμα της έκθεσης. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει έως 3 φωτογραφίες με δεδομένο ότι κατέχει τα πνευματικά τους δικαιώματα.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Οι καλύτερες (περίπου 30) φωτογραφίες, κατά την κρίση της ομάδας παραγωγής (και ενδεχομένως μέσα από ψηφοφορία του κοινού) θα τυπωθούν και θα εκτεθούν (συνοδευόμενες από το όνομα του δημιουργου και το κείμενο) στο φεστιβάλ και κατόπιν, θα προσφερθούν ως αναμνηστικό στους δημιουργούς τους. Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν με το πέρας της ενέργειας στο group του φεστιβαλ στο facebook αλλά και στο site www.festivalaki.gr. Όλοι οι συμμετέχοντες τα έργα των οποίων θα επιλεχθούν προς εκτύπωση θα έχουν δωρεάν είσοδο στο φεστιβάλ. (τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν στο facebook και το site του φεστιβάλ στις αρχες Ιουλίου).

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στην προετοιμασία του φεστιβαλ ακολουθήστε μας στο facebook, festivalaki:cretan festival of arts & culture στον σύνδεσμο www.fb.com/festivalaki.gr και προσεχώς στην ιστοσελίδα www.festivalaki.gr

Φωτογραφίες εικαστικού:
Γυναίκα από τα Ζένια Λασιθίου – Κωστής Βουτυράκης
Ορεσίβιος Κρητικός – Irving Penn

Χορηγός φωτογραφικής έκθεσης: Καταστήματα κύβος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook