Η πρώτη ομιλία του νέου γραμματέα, πολιτική εκδήλωση ήταν για να ακριβολογούμε, του ΚΚΕ έγινε στο πάρκο Ελευθερίας, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το κολαστήριο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο Δ. Κουτσούμπας επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Χρυσή Αυγή, το πρώτο κόμμα στο οποίο επιτέθηκε στην ομιλία του, άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε για το νέο πρόγραμμα του ΚΚΕ μετά το τελευταίο Συνέδριο.

\”Το ΚΚΕ είναι παρόν! Όπως πριν 46 χρόνια όταν όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Παρόν όπως πάντα. Και σε φάσεις νίκης, ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες καμπές, σε δύσκολες στιγμές για το λαό, για τους εργάτες, για τη νεολαία.

Δεν λείψαμε από κανένα προσκλητήριο! Πάντα στην πρώτη γραμμή, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους και θυσίες\”.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος μάλιστα πριν ξεκινήσει ακολούθησε τους φίλους του κόμματος στο σύνθημα που φώναζαν.

Στη συνέχεια προχώρησε σε ιστορική και συναισθηματική σύνδεση του τότε με το τώρα:

\”Είμαστε αίμα από το αίμα του βασανισμένου λαού μας. Με τη σημερινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής, εδώ στο πάρκο Ελευθερίας, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, τιμάμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εκτοπίστηκαν σε τόπους εξορίας, τιμάμε τους κομμουνιστές των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, των άλλων οργανώσεων του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος\”.

 Για να έρθει στη συνέχεια η επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, την οποία κατονόμασε ως απόγονο της χούντας.

\”Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων.

Φοβάται λέει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ότι δεν θα τον αφήσουν να κατέβει στις εκλογές.

Ποιος θα τους εμποδίσει; Αυτοί που τους θρέφουν;

Που τους ανοίγουν το δρόμο για να ξερνούν το φασιστικό μίσος τους ενάντια στο λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται;

Αν πάρουν κάποια μέτρα για τη Χρυσή Αυγή θα το κάνουν μόνο ως άλλοθι για να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

Το λαό να φοβάται κι όχι τα δικαστήρια και τους αστούς πολιτικάντηδες σαν και του λόγου του\”.

 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χούντα των Συνταγματαρχών και στο πραξικόπημα του 1967.

\”Η επιλογή να τσακίσουν το κίνημα, να παρεμποδίσουν και την παραμικρή ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, συνδέεται αναπόσπαστα με τον περιορισμό της δράσης του ΚΚΕ, με την προετοιμασία του εδάφους μέσω συκοφαντίας και με την ανακήρυξη του αντικομουνισμού ως επίσημης κρατικής ιδεολογίας, με την αξιοποίηση της γνωστής θεωρίας των \”δύο άκρων\”, εξισώνοντας ανιστόρητα τον φασισμό με τον κομμουνισμό, που είναι ο πιο σταθερός ο πιο αδιάλλακτος εχθρός του φασισμού.

Το ίδιο έκανε και η χούντα των συνταγματαρχών. Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποίησαν τότε για να κάνουν τη δικτατορία, ήταν ο «κομμουνιστικός κίνδυνος».

Παρά το γεγονός ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διέτρεχαν η αστική τάξη και οι ξένοι σύμμαχοί της, ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι ο αντικομουνισμός είναι πάντα ο προπομπός για την περιστολή και κατάργηση ακόμα και αστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για την επιβολή γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, που θίγουν άμεσα και βίαια τα πιο ζωτικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των κομμουνιστών.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν την πλήρωσαν μόνο οι κομμουνιστές. Ήρθε και η σειρά όλων των άλλων, που άνοιξαν το δρόμο στο φασισμό\”.

Για να βάλει μετά στη συνέχεια στο στόχαστρο το ΣΥΡΙΖΑ:

\”Είναι ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται μέσα από τα συνέδρια και τα συμπόσια που διοργανώνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κρύβοντας ότι αυτή η ανάπτυξη θα στηριχτεί πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων. Θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, μόνιμης φτώχειας και εξαθλίωσης για τα λαϊκά στρώματα.

Το κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «θα στηρίξει επιχειρηματίες που σέβονται τους εργατικούς νόμους»! Αλήθεια, ποιούς νόμους; Αυτούς τους βάρβαρους που ψηφίστηκαν; Οι επιχειρηματίες βέβαια, είναι σίγουρο, θα σεβαστούν την εργασιακή ζούγκλα. Εξ ού και το θερμό χειροκρότημά τους προς τον κύριο Τσίπρα.

Και οι δύο –κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση- εξωραΐζουν την ΕΕ, σε μια περίοδο που ξεθωριάζουν τα παλιά συνθήματα και των δύο, αλλά και των άλλων κομμάτων, για την πολυδιαφημιζόμενη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και τη «σύγκλιση»\”.

\”Εξαπατά το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση «εντός τειχών» της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα!!!

Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το λαό.

Αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου, να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ.

Αυτή η στρατηγική που δίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, μαζί με την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει κάθε μέρα θέση για το μνημόνιο και ανάλογα βέβαια με το ακροατήριο.

Με πιο πρόσφατη θέση αυτή για την αναστολή του μνημονίου που την άλλη μέρα το πρωί πάλι την διόρθωσε, όχι ότι την άλλαξε.

Διατυπώνει θέσεις που θυμίζουν αντιγραφή κυβερνητικών προγραμμάτων προεκλογικών του Γιώργου Παπανδρέου ή του Κώστα Καραμανλή. Αυτά θυμίζουν τα 5+3 μέτρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ\”.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό στη Μανωλάδα:

\”Η επίθεση στους εργάτες γης της Μανωλάδας δεν ήταν μια μεμονωμένη ενέργεια, ούτε στρέφεται αποκλειστικά σε βάρος μεταναστών. Είναι επίθεση συνολικά στην εργατική τάξη, με αναπαραγωγή όμως και του ρατσισμού.

Είναι συνέπεια της πολιτικής που οξύνει την εκμετάλλευση και αποθρασύνει την εργοδοτική τρομοκρατία. Πολύ περισσότεροι εργάτες θα βρεθούν το επόμενο διάστημα αντιμέτωποι με τη βία και τον αυταρχισμό είτε των πληρωμένων μπράβων των αφεντικών, των μαντρόσκυλων της Χ.Α., είτε των μηχανισμών καταστολής του κράτους\”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 19ο Συνέδριο, στο νέο πρόγραμμα που απέκτησε το ΚΚΕ, στις πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν, οι οποίες, όπως είπε, είναι προσαρμοσμένες στις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

\”Όλο το Κόμμα, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, να πάρουμε όλα εκείνα τα συνδυασμένα μέτρα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας, να ηγηθούμε της πάλης της εργατικής τάξης, για την κοινωνική συμμαχία, στον αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook