Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, ανακοίνωσε ότι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης (μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία), την Τετάρτη 8 Μαΐου, την Πέμπτη 9 Μαΐου και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013.

Οι ώρες που θα πραγματοποιούνται οι μαστογραφίες είναι από τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, και μέχρι το προβλεπόμενο όριο λήψεων.

Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την διενέργεια της μαστογραφίας είναι:

-Ηλικία: 40-70 ετών
-Οικογενειακό ιστορικό που αφορά κυρίως το μαστό
Δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία:
-Γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών
-Γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Είναι απαραίτητο οι γυναίκες που θα εξετασθούν και έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό να τις κρατούν μαζί τους.

Επειδή οι ημέρες είναι περιορισμένες, και η Μονάδα δεν μπορεί να καλύψει πάνω από 17-18 μαστογραφίες ημερησίως, δηλαδή συνολικά 50-55 μαστογραφίες το τριήμερο, ο Σύλλογος κάνει γνωστό ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Καλούνται όσες κυρίες επιθυμούν να εξετασθούν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, να προσέρχονται στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, οδός Ε. Μαρκογιαννάκη 49, την Τετάρτη 24/4, Πέμπτη 25/4 και την Παρασκευή 26/4/2013 από τις 6-7 το απόγευμα για να δηλώνουν συμμετοχή. Σημειώνεται ότι προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Συλλόγου 2810210968 και 6974579794.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί "από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κον Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κον Γιώργο Πιτσούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κον Ευριπίδη Κουκιαδάκη, για την ικανοποίηση του αιτήματός του, να επισκεφθεί η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης"..