Ενεργοποιείται πλήρως ο κυβερνητικός μηχανισμός ώστε να υπάρξει άμεση εφαρμογή της δέσμευσης για απολύσεις στο δημόσιο. Προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές στη δομή των υπουργείων, η αξιολόγηση και οι απολύσεις συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι αλλαγές στη δομή των υπουργείων, καθώς η μείωση υπηρεσιών στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς θα επιφέρουν συρρίκνωση στο προσωπικό, ενώ υπολογίζεται ότι θα υπάρξει σημαντική δημοσιονομική εξοικονόμηση.

Επιπλέον, προωθείται ρύθμιση για την επιτάχυνση των πειθαρχικών ελέγχων, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι επίορκοι. Η ρύθμιση αυτή θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προβλέπεται η δυνατότητα να προσφεύγουν απ\’ ευθείας προς εξέταση και τελική κρίση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), παρακάμπτοντας τα δευτεροβάθμια συμβούλιο, οι υπάλληλοι για τους οποίους τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν αποφασίσει οριστική παύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Νοέμβριο του 2012, το ΣτΕ έχει κρίνει τελεσιδίκως την οριστική απόλυση 91 υπαλλήλων.

Σε ότι αφορά τις 15.000 απολύσεις, εκ των οποίων 4.000 εντός του 2013 και 11.000 το 2014, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης επιχειρεί να επικεντρώσει τη συζήτηση στην ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού, η οποία θα προκύψει από τις αξιολογήσεις και τις 1:1 προσλήψεις έναντι απολύσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook