Έντονα επέκρινε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Eurogroup για την Κύπρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρέθηκε στη Λευκωσία για τη διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ίσα δικαιώματα και υπέδειξε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την Κύπρο δεν έπρεπε να ήταν διαφορετικά από τα μέτρα που αποφασίστηκαν για άλλες χώρες.

«Η Κύπρος δεν αντιμετωπίστηκε όπως άλλες χώρες. Δεν είναι ποτέ αργά. Πιστεύω ότι επί του παρόντος έχουμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πακέτο ύψους 11 δισ. ευρώ. Αλλά αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα, εάν δεν επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται να υπάρξει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και οικονομική δραστηριότητα.

Ο κ. Σουλτς επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας την κεντρική εμπορική Λεωφόρο Μακαρίου, όπου είδε από κοντά τον μεγάλο αριθμό κλειστών καταστημάτων, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της απόφασης του Eurogroup και σχολίασε:

«Θυμάμαι την τελευταία μου επίσκεψη εδώ, όπου υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα στην πόλη και στο κέντρο της πόλης, σε αντίθεση με αυτό που βλέπω τώρα. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι πολύ ήσυχα. Πολλά καταστήματα είναι είτε άδεια, είτε προς πώληση. Είναι σίγουρα μία πολύ ανησυχητική κατάσταση».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι πολίτες χρειάζονται ελπίδα, λέγοντας πως δεν μπορεί να υποσχεθεί βραχυπρόθεσμες λύσεις, αλλά ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε το συντομότερο δυνατόν με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έμαθα σήμερα ότι το 99% της οικονομικής δομής της χώρας αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να τους δώσουμε πρόσβαση σε ρευστότητα» ανέφερε ο κ. Σουλτς.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook