Δραματική αύξηση των απόρων και των ανασφάλιστων στην πόλη του Ηρακλείου διαπιστώνει το κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης.

Η δραματική αύξηση διαπιστώνεται και από στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του σήμερα Τρίτη.

Δείτε τα στοιχεία αναλυτικά:Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου λειτουργεί με ευθύνη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου (αναγνωρισμένο σωματείο, ΑΜ 2467), και στην αρχή της λειτουργίας του στεγάστηκε σε χώρο του Δήμου, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω των εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, κοινωνικών λειτουργών και του διοικητικού προσωπικού του.

Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες επέβαλαν τη μεταστέγαση του ΚΙΑ σε νέο μεγαλύτερο χώρο, στις πρώτες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στη Λ. Κνωσού.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου μπορεί να προσέρχεται με ραντεβού οποιοσδήποτε κάτοικος του Ηρακλείου, με μόνη προϋπόθεση να είναι ανασφάλιστος - άπορος.

Το ΚΙΑ Ηρακλείου συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο ιατρών - εθελοντών της πόλης μας, διαφόρων ειδικοτήτων, στους οποίους παραπέμπει τους ασθενείς που χρειάζονται ειδική διερεύνηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους.

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, απευθυνόμενοι στους κατοίκους του Ηρακλείου, τονίζουω ότι με τη δράση τους αυτή δεν θέλουν (και δεν μπορούν) να υποκαταστήσουν την Πολιτεία, η οποία απέχει από τις υποχρεώσεις της, προσβάλλοντας κάθε έννοια ηθικής και δικαίου, αλλά, αντίθετα, θέλουν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια όλων και την διαρκώς βαλλόμενη κοινωνική συνοχή, με στόχο την ενεργητική διεκδίκηση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο οποίο θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι.