Την ανάγκη οι τράπεζες να είναι «κατά το δυνατόν ελληνικές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως είπε, πιστεύουμε ότι το παιχνίδι της ανακεφαλαιοποίησης και της ύπαρξης μιας Εθνικής Τράπεζας, μιας ανεξάρτητης τράπεζας που μπορεί να παρεμβαίνει στα οικονομικά δρώμενα και να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, θα παιχθεί με τον απλό πολίτη, τον απλό Έλληνα, που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα ξυπνήσει ένα πρωί και δεν θα δει την Ακρόπολη να είναι στη θέση της, δεν πρέπει να διανοηθεί ότι και η Εθνική Τράπεζα δεν θα είναι στη θέση της, δεν θα είναι στα χέρια των Ελλήνων.

Γι’αυτό, συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος, θέλουμε να καλέσουμε από το υστέρημά του ο κάθε Έλληνας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια όλο το τραπεζικό μας σύστημα να διασωθεί, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει οι τράπεζες να είναι ελληνικές. Όπως ανέφερε, δεν συμφωνούμε μ’αυτούς που λένε να δουλεύουν καλά και ας μην είναι ελληνικές, αντίθετα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν και ελληνικές.

Τις απόψεις αυτές συμμερίστηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ότι η Εθνική είναι μια τράπεζα που πρέπει να παραμείνει ελληνική, πρέπει να διασωθεί, πρέπει να ενισχυθεί.

Γενικότερα σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή όλοι μας πρέπει να καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ελληνικές τράπεζες, διότι η ανάπτυξη θα είναι ελληνική, θα είναι για την Ελλάδα και δεν θα είναι για τους ξένους».

«Οι ξένοι μπορεί να χαίρονται την αυριανή Ελλάδα της ανάπτυξης, αλλά εμείς θα τη δημιουργήσουμε και πρώτες και καλύτερες στον αγώνα αυτό θα είναι οι ελληνικές τράπεζες και θα το πω, με πρωτοπορία την Εθνική Τράπεζα» κατέληξε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Νικόλαος Κιουτσούκης και οι Σταύρος Κούκος, Πρόεδρος ΟΤΟΕ (Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας), Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΤΟΕ, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος ΣΥΕΤΕ (Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας) και Μάκης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook