Το πράσινο φως για τη μείωση δομών -και όχι προσωπικού- κατά 40% έως 50% στα τελευταία πέντε υπουργεία (Παιδείας, Άμυνας, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομίας) έδωσε το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών, ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανιτάκης, τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση, που είναι και πιο κρίσιμη, και αφορά στην εφαρμογή των μελετών καθώς και την σχεδίαση νέων θεσμών.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Μανιτάκης, μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Δημόσιο.

Παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση, συζητήθηκε και ο συντονισμός σε σχέση με το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Ιούνιο, καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν γίνει 4.000 αποχωρήσεις, αρκετές από τις οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι για κάθε μία αποχώρηση θα γίνεται και μία πρόσληψη νέων εργαζομένων, μέσω του ΑΣΕΠ.

in.gr