Ένας ηλικιωμένος άνδρας πέθανε σήμερα στην Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα από το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών σε 22, ανακοίνωσε μια επαρχιακή υπηρεσία υγείας.

Ο 86χρονος που πέθανε σήμερα είχε διαγνωσθεί ότι έχει προσβληθεί από το στέλεχος Η7Ν9 στις 17 Απριλίου, προσθέτει η υπηρεσία υγείας της Τσεζιάνγκ στην ιστοσελίδα της.

Άλλοι δύο άνθρωποι διαγνώσθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό στην επαρχία αυτή. Πρόκειται για έναν 84χρονο και έναν 62χρονο, και οι δύο από το Χανγκτσού, οι οποίοι διεγνώσθη ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Στην γειτονική επαρχία Ανχούι, άλλο ένα κρούσμα διαγνώσθηκε σήμερα, μετέδωσε παράλληλα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν 91χρονο, ο οποίος ασθένησε στις 14 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής 109 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό από τον περασμένο μήνα όταν άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι θάνατοι από τον Η7Ν9 στην Κίνα.

Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος Η7Ν9 εντοπίστηκε και σε άλλη μια επαρχία στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ένας 36χρονος διαγνώσθηκε ότι προσβλήθηκε από τον ιό στην πόλη Ζαοτσουάνγκ, στην επαρχία Σαντόνγκ, σημειώνουν οι δημοτικές αρχές της Ζαοτσουάνγκ στην ιστοσελίδα του δήμου.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών, το στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών έχει διαδοθεί σε πέντε επαρχίες και δύο μεγάλες μητροπόλεις της Κίνας — το Πεκίνο και την Σαγκάη. Μολονότι η διάδοση του ιού είναι αργή, νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πολλοί από αυτούς που προσβλήθηκαν από τον ιό έρχονταν σε επαφή με πουλερικά.

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook