Οι σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις δεν απολύουν ή έχουν περιορίσει τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού τους στο ελάχιστο, δεν έχουν ουσιαστικά μειώσει τις αμοιβές και δεν έχουν ουσιαστικά θίξει τα επιδόματα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας απόψε στην εκδήλωση βράβευσης Best Workplaces 2013 Greece.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σ\’ αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχουν τα καλύτερα συστήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, οι καλύτερες συμφωνίες με τα σωματεία, ο καλύτερος μέσος όρος αμοιβών. Ότι σ\’ αυτές τις επιχειρήσεις τηρείται η νομιμότητα σχολαστικά, ότι οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση καταβάλλονται κανονικά, ότι εκεί δεν υπάρχει μαύρη εργασία», πρόσθεσε.

«Παρ\’ όλη τη μιζέρια που κυριαρχεί και τη δυσοίωνη προοπτική που μας διακατέχει ως κοινωνία, ο επιχειρηματικός κόσμος καταφέρνει ακόμη, παρά τα κτυπήματα που έχει δεχτεί, να πολλαπλασιάζει τα φωτεινά παραδείγματα άριστης πρακτικής και κοινωνικής ευθύνης».

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι αυτά συμβαίνουν «μέσα στα συντρίμμια της μονομερούς λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές μας και στα οποία συνεισφέρει η αβελτηρία και ατολμία του πολιτικού μας συστήματος».

Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι μακριά από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις του παρελθόντος και κομματικές συνθηματολογίες, η σύγχρονη συμμαχία εργοδοσίας και εργαζομένων είναι η μόνη που μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα σε κάθε επιχείρηση και να συνεισφέρει έτσι ευρύτερα στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook