Η KIA, βλέποντας την Κίνα να αναζητά, όλο και περισσότερο, νέα brand-names για την εγχώρια αγορά, δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής.

Άλλωστε η πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας, δεν αφήνει πλέον αδιάφορο, κανένα από τα μεγάλα ονόματα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Έτσι η κορεατική εταιρεία προχώρησε στη συμφωνία για τη δημιουργία νέων μοντέλων στην Κίνα με στόχο την τοπική αγορά, στα πλαίσια της σύμπραξης της με τη Dongfeng Yueda KIA.

Η εταιρεία Dongfeng Yueda KIA θα κατασκευάσει ένα νέο μοντέλο που θα ονομαστεί Horki. Το όνομα αποτελείται από το αρχικό Hor που παραπέμπει στην Κίνα και το τελικό ki, που σημαίνει οδήγηση.

\"\"

Στο σαλόνι λοιπόν της Σαγκάης παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Horki-1, ένα μικρομεσαίο κλασικό sedan, το οποίο θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα και την πλατφόρμα του Cerato/Forte.

Η εμφάνιση παραπέμπει σε μία μάλλον τυπική και ουδέτερη σχεδίαση, η οποία όμως φαίνεται να ικανοποιεί το αγοραστικό κοινό.

Παρόλο που καμία τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί για την παραγωγή του πρωτότυπου αυτοκινήτου, η KIA δήλωσε ότι το Horki θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στην κινεζική αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 μαζί με άλλα μοντέλα που θα κατασκευαστούν σε ένα από τα τρία εργοστάσια της κοινοπραξίας που ήδη λειτουργούν στην πόλη Yancheng της Κίνας.

Η εταιρεία σχεδιάζει εξάλλου, να χρησιμοποιήσει στα νέα αυτοκίνητα που θα παραχθούν μια μεγάλη γκάμα κινητήρων και ποικιλίας καυσίμων.

\"\"
 

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook