Το πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης νέων άνεργων ναυτικών με την επωνυμία «Νέαρχος» παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη, σε ειδική ημερίδα στον ΟΛΠ το υπουργείο Ναυτιλίας.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Μουσουρούλης.

Το πρόγραμμα «Νέαρχος», συνολικού ποσού 6.423.150 ευρώ, παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί πλοίου, να λάβουν ικανοποιητική αποζημίωση και να έρθουν σε επαφή με τους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες τους, ώστε να τους πείσουν για τις εργασιακές τους δυνατότητες.

Δικαιούχος του προγράμματος -που είναι το πρώτο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ- είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ).

Η ΠΝΟ έχει αντιδράσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κύριος σκοπός του ΓΕΝΕ, από ιδρύσεως του, είναι καθαρά και μόνον η μέριμνα για εξεύρεση εργασίας σε ήδη υπάρχοντες άνεργους Έλληνες ναυτικούς επί των πλοίων και όχι η θέσπιση προγραμμάτων μετάβασης από την εκπαίδευση στην εργασία.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook