Με τη πραγματοποίηση δενδροφύτευσης, συμμετείχε ο δήμος Γόρτυνας στον φετινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της «Μητέρας Γης». Οι άνθρωποι του μεσαρίτικου δήμου, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που τους αναλογεί στο ζήτημα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και με την συνδρομή μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Τσιφούτ Καστελίου, προχώρησαν στην φύτευση δεκάδων δένδρων και φυτών, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ανήμερα του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της «Μητέρας Γης». 
Οι 70 μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους καθώς και των εθελοντών εκπαιδευτών-διαμεσολαβητών του δήμου, που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο δρόμος της Ελιάς», φύτευσαν με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό τα δενδρύλλια, καθώς και αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, στους κήπους τις Γεωργικής Σχολής Μεσαράς. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της δεντροφύτευσης δόθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ελιές και διάφορα αρωματικά φυτά, τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για να δημιουργήσουν το δικό τους μικρό κήπο, στο χώρο του σχολείου τους. 
Ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης επαίνεσε την προσπάθεια των μικρών μαθητών που συμμετείχαν στην οικολογική παρέμβαση και ευχαρίστησε τόσο την εθελοντική ομάδα, όσο και τους χορηγούς που βοήθησαν για να αποκτηθούν τα δένδρα και τα αρωματικά φυτά, οι οποίοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια του δήμου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 
Παράλληλα εξέφρασε την ευχή η οικολογική συνείδηση, να γίνει ατομική προτεραιότητα για τον καθένα. «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γης μπορεί αποτελέσει αφορμή για αναστοχασμό και προβληματισμό, ώστε όλοι να αναλογιστούμε το μερίδιο της ευθύνης που μάς αναλογεί. 
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο όλοι μαζί, κεντρική διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς αλλά και απλοί πολίτες να θέσουμε τα θέματα της προστασίας του πλανήτη μας, αλλά και της ποιότητας ζωής σε υψηλή προτεραιότητα και να αναλάβουμε δράση ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του. 
Ειδικά η ευαισθητοποίηση των παιδιών είναι το άλφα και το ωμέγα, προκειμένου να μπορούμε να ελπίζουμε στην διάσωση του περιβάλλοντος, όπως αυτό το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook