Ιδιαίτερη τιμή επιφύλαξαν στον κ. Μανώλη Κεφαλογιαννη οι Κινέζοι διοργανωτές του Συνεδρίου για \”Την 4η Κινέζο-Ευρωπαϊκή Συνάντηση Πολιτικών Προσωπικοτήτων και Πολιτικών Κομμάτων\” , επιλέγοντας τον για να παρουσιάσει Τα Συμπεράσματα του Συνεδρίου μαζί με τον τ. Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάσσιμο Ντ\’ Αλεμα και τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για τις Διεθνείς Σχέσεις της Κίνας κ. Li Jinjun ο οποίος ήταν και ο Πρόεδρος του Συνεδρίου.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Γ.Γ της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις της Κίνας κ. Li Janjun, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σχέσεις συνεργασίας της Κίνας με την Ελλάδα στους τομείς του Τουρισμού , των Θαλάσσιων Μεταφορών και του Πολιτισμού.
Διαβεβαίωσε μάλιστα τον κ. Κεφαλογιαννη, πως είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης της Κίνας , αλλά και του κυβερνώντος Κόμματος, να διοργανώσει στο Πεκίνο, το προσεχές διάστημα δυο συναντήσεις με θέμα :
α). την ανάπτυξη των Τουριστικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδα (μιας και 50 εκ. Κινέζοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό) και
β). Ανάπτυξη των θαλάσσιων Μεταφορών με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο ανάπτυξης του Λιμενος του Νότου στο Τυμπακι (θέμα για το οποίο ο κ. Κεφαλογιαννης έκανε αναλυτική αναφορά στην συνάντηση τους).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook