Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παγκόσμια ημέρα χορού (29 Απριλίου) αποτελεί μια αφορμή για ένα άνοιγμα του κόσμου του χορού προς τα έξω. Η ουσία του εορτασμού είναι να φέρει δρώμενα εκτός σχολών και αιθουσών. Να κάνουν την ευγενή ασχολία με το σώμα και την μουσική προσβάσιμη και εύκολη για όλους. Και κυρίως όσους μέχρι τώρα δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία ή δυνατότητα.

Φέτος, και για πρώτη φορά η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και οι δυνάμεις του tango της πόλης («Έκφρασις», «Ρούλα Σπάρταλη», «Εν Χορώ», «Tangueria», «Frini Tango»), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, συμπράττουν και προσκαλούν τους Χανιώτες σε μια σειρά δράσεων επικεντρωμένων σε μαθήματα γνωριμίας με τον χορό και την κουλτούρα του αργεντίνικου tango, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

Οι σχολές και φορείς όπως αναφέρονται παραπάνω με αλφαβητική σειρά, θα σας περιμένουν όλους το μεσημέρι της Κυριακής (12:30-14:30) και το απόγευμα (16:00-19:00) για να σας μυήσουν ΔΩΡΕΑΝ με ωριαία αυτόνομα μαθήματα στα πρώτα βήματα σας!

Μετά το πέρας των μαθημάτων θα ακολουθήσει χοροεσπερίδα (milonga).

Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2013

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO, με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την τέχνη του χορού.

Το επίσημο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού στέλνεται σε περισσότερους από 150,000 επαγγελματίες του χορού σε 200 χώρες. Μεταφράζεται σε δεκάδες γλώσσες και διαβάζεται στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Κάθε χρόνο το μήνυμα της Ημέρας αναλαμβάνει να συγγράψει μία γνωστή προσωπικότητα του χώρου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη του χορού, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Τι είναι το Διεθνές Συμβούλιο Χορού: Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. – Αναγνωρίζεται από την UNESCO, τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς. – Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του είναι οι σημαντικότερες ομοσπονδίες, οργανώσεις, σχολές, ομάδες, καθώς και άτομα σε περισσότερες από 150 χώρες. – Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική που ιδρύθηκε το 1973 στη UNESCO στο Παρίσι, όπου εδρεύει. – Η UNESCO είναι ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook