''Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, πρέπει να προφυλάξουμε την περιουσία μας'' λένε αγανακτισμένοι στο flashnews.gr κάτοικοι της Μεσσαράς και ειδικά της περιοχής του Δ. Φαιστού, από τα αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών που έχουν καταγραφεί. ''Μας έχουν ρημάξει'' λένε και ξαναλένε τα θύματα των κλοπών.

''Έχουν φτάσει στο σημείο να μας κλέβουν και τις κλούβες που βάζουμε τα αγροτικά προϊόντα. Δεν πάει άλλο'' καταλήγουν. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μόνοι τους ομάδες περιφρούρησης οι οποίες είτε θα περιπολούν, είτε θα βρίσκονται σε ένα στρατηγικό σημείο απ' όπου φαίνεται όλος ο κάμπος και όταν διαπιστώνουν περίεργη κίνηση θα επεμβαίνουν. ''Υπάρχει μια τοποθεσία από την οποία μπορείς να τα βλέπεις όλα.

Εκεί θα βρίσκονται συνεχώς, από την ώρα που νυχτώνει, ομάδες που θα περιφρουρούν'' τονίζουν οι κάτοικοι που βλέπουν να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύσταση αυτών των ομάδων.

Μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 40 άτομα για να συμμετάσχουν. Χαρακτηριστικό είναι πως στο σημείο που έχει επιλεγεί για να παρατηρούν τι ακριβώς συμβαίνει σε όλο το κάμπο την περίοδο του πολέμου υπήρχε ραντάρ.

flashnews.gr