Η γερμανική κυβέρνηση θα αρνηθεί τη διεξαγωγή νέων συζητήσεων για τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης, καθώς παραμένει πεπεισμένη ότι η ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών και η ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικά πράγματα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, σε μία περίοδο που έχει «ανάψει» η συζήτηση στην Ευρωζώνη για αλλαγές στην οικονομική πολιτική.

Νέες συζητήσεις για τους δημοσιονομικούς κανόνες «δεν θα έχουν την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης. Οι κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας περιέχουν ήδη μια κάποια ευελιξία», δήλωσε ο κ. Κάμπετερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από το περιοδικό Euromoney.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος αναφέρθηκε τη Δευτέρα στα «όρια» της σημερινής πολιτικής λιτότητας, «παρερμηνεύθηκαν» ως αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού εκ μέρους των Βρυξελλών.

«Αν ανοίξουμε και πάλι τη συζήτηση για τους κανόνες της δημοσιονομικής πολιτικής, δεν θα έχουμε ποτέ θετική δέσμευση έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε.

Στη γραμμή του μηνύματος που επαναλαμβάνει εδώ και πολλές ημέρες η γερμανική κυβέρνηση προς τους επικριτές της γραμμής της, ο κ. Κάμπετερ επανέλαβε πως «η ανάπτυξη και η δημοσιονομική σταθεροποίηση δεν αποτελούν αντίφαση και πηγαίνουν πολύ καλά μαζί».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι η απαραίτητη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στις ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται στην οδό της επιτυχίας, έστω κι αν τα αποτελέσματά της δεν φαίνονται αμέσως.

Έτσι, «η Γερμανία δεν θεωρείται πλέον ο ασθενής της Ευρώπης», όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, προσέθεσε.

Ήδη από χθες, Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών, με γραπτή δήλωσή του, είχε ζητήσει να διατηρηθεί η πορεία προς τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και τις μεταρρυθμίσεις, μια στρατηγική, που, όπως ανέφερε, έχει ήδη παρουσιάσει επιτυχίες.

«Η Γερμανία υποστηρίζει μέτρα αλληλεγγύης στην Ευρώπη με ένα δίκαιο καταμερισμό», καθώς η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία αρνείται να είναι «\”η μοναδική που δανείζει\”», δήλωσε επίσης ο γερμανός υφυπουργός.

Ο κ. Κάμπετερ επανέλαβε τέλος την αντίθεση του Βερολίνου στην έκδοση ευρωομολόγων, απευθύνοντας έκκληση για «σύνεση» προς «εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούμε να αγοράσουμε ανάπτυξη απευθυνόμενοι στις αγορές».

in.gr , με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook