Νέα πρόκληση προς το δημοκρατικό πολίτευμα συνιστά η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος στην συζήτηση στη Βουλή για την διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Γερμανία είπε ότι «για να διεκδικήσουμε τα όσα μας οφείλουν, θέλουμε Μεταξάδες και όχι Σαμαράδες».

Η κοινοβολευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν συμμετείχε αρχικώς στην συζήτηση. Ωστόσο, μετά το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συσταθεί επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και να υπάρξει ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, ομάδα βουλευτών της Χρυσής Αυγής εισήλθαν στην αίθουσα.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, «με την εξαίρεση του φιλοναζιστικού κόμματος της Βουλής που σήμερα απουσιάζει και είναι μεγάλη ντροπή για τη χώρα να βρίσκεται στην αίθουσα».

Αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς εγκάλεσε την κυβέρνηση πως «μειοδοτεί βασιζόμενη σε λανθασμένους υπολογισμούς του κατοχικού δανείου», επικαλούμενος ο ίδιος εκτιμήσεις για «πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ».

«Για να διεκδικήσουμε τα όσα μας οφείλουν, θέλουμε Μεταξάδες και όχι Σαμαράδες. Δεν κυβερνάται η χώρα απ' τον Χίτλερ, αλλά απ' την Μέρκελ και τον Σόιμπλε» παρατήρησε ο κ. Παππάς, προτού αποχωρήσει από την αίθουσα.

in.gr