Σε ενέσεις με την παράνομη ουσία μαυρίσματος Μελανοτάνη – 2 οφείλεται ο θάνατος της 26χρονης Τζενα Γουίλσον Βίκερς η οποία βρέθηκε νεκρή σε ένα σαλόνι μαυρίσματος.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί αναίσθητη τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της, ενώ το πόρισμα της δικαστικής έρευνας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει ως αιτία θανάτου την παράνομη ουσία μαυρίσματος.

Η 26χρονη γυναίκα κάθε δύο με τρεις ημέρες έκανε ενέσεις με την απαγορευμένη ουσία Μελανοτάνη-2, που υποτίθεται ότι ενισχύει την παραγωγή μελανίνης από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να μαυρίζει σταδιακά. Ταυτόχρονα, επισκεπτόταν τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα το τοπικό σαλόνι μαυρίσματος, το Tantastic, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του.

Λίγες εβδομάδες προτού πεθάνει, είχε στείλει ένα μήνυμα στο Twitter: «Αποκτώ ωραίο μαύρισμα τώρα (. . . ) και χωρίς παρενέργειες. Είμαι πολύ χαρούμενη».

Η μητέρα της είπε ότι έκανε ενέσεις γιατί παραπονιόταν πως όταν χρησιμοποιούσε τα σολάριουμ δεν αποκτούσε ωραίο χρώμα. Τη νύχτα προτού πεθάνει, είχε κάνει ένεση στο στομάχι της, αποκάλυψε ο φίλος της.

Στο σπίτι της βρέθηκαν φιαλίδια της ουσίας Μελανοτάνη-2. "Λέγεται ότι έχει ιδιότητες μαυρίσματος, το έχουμε ξαναδεί", ανέφερε ο αναλυτής της σήμανσης Ντουέιν Ράτι.

iefimerida.gr