Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Κρήτης, με Διευθυντή τον Καθηγητή Αντώνη Μακρυγιαννάκη, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα  «Πρόωρος Τοκετός»,  το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο Candia Maris.

Σκοπός της Επιστημονικής Ημερίδας είναι η ενημέρωση των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, των ιατρών άλλων ειδικοτήτων, των Μαιών και άλλων επαγγελματιών υγείας της Κρήτης, για τις εξελίξεις και τις σύγχρονες προσεγγίσεις στη συχνή και σοβαρή αυτή επιπλοκή της Μαιευτικής, που αποτελεί την κυριότερη αιτία περιγεννητικής νοσηρότητας και θνητότητας.

Η πλούσια θεματολογία της Ημερίδας καλύπτεται από διακεκριμένους ομιλητές με γνώση και εμπειρία στο σχετικό αντικείμενο που προέρχεται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και από το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σε θεματικές ενότητες παρουσιάζονται οι νεώτερες εξελίξεις στη διάγνωση και την αντιμετώπιση του πρόωρου τοκετού, η δυνατότητα πρόβλεψης εμφάνισης πρόωρων συστολών της μήτρας ή πρώιμης ρήξης των υμένων και οι μέθοδοι πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης και αποτροπής.

Επίσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με την επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία και την αιτιοπαθογένεια του πρόωρου τοκετού και θα αναπτυχθούν εξειδικευμένα θέματα όπως π.χ. η σχέση εξωσωματικής γονιμοποίησης και πρόωρου τοκετού.

          
Με τη μορφή επιστημονικής αντιπαράθεσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία για τα οφέλη και τους κινδύνους διενέργειας κολπικού τοκετού ή εκτέλεσης καισαρικής τομής και θα αναπτυχθούν τα υπέρ και τα κατά των καθιερωμένων, αλλά και των νεότερων μεθόδων φαρμακευτικής ή επεμβατικής αντιμετώπισης.

Τέλος, θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους Νεογνολόγους ζητήματα που σχετίζονται με την άμεση αντιμετώπιση των πρόωρων νεογνών και θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι απώτερες επιπλοκές και συνέπειες της προωρότητα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook