Μικρές πιθανότητες επιβίωσης δίνει στο ευρώ ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, δίνοντας, μάλιστα, στο ενιαίο νόμισμα διάρκεια ζωής μόνο πέντε ακόμη χρόνια.

Ο λόγος για τον Kai Konrad, o οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, που αναδημοσιεύει η Telegraph, επισήμανε ότι για εκείνον «σημαντική είναι η Ευρώπη, όχι το ευρώ».

Οι δηλώσεις του Konrad έρχονται, πάντως, σε αντίθεση με την επίσημη γερμανική θέση ότι το ευρώ θα παραμείνει ισχυρό, και αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνηση διευκρίνισε πως «κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς ποια θα είναι η διάρκεια ζωής του ευρώ, καθώς αυτό εξαρτάται από μια σειρά πολλών παραγόντων. Ωστόσο τα πέντε χρόνια μου ακούγεται ρεαλιστικό».

Έστειλε, τέλος, μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αναφέροντας: «Αποτελεί προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση να διατηρήσει το δημόσιο χρέος της στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα».

newsbeast.gr