Οι παραβατικές συμπεριφορές βίας των μαθητών, είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μ.Σκραφνάκη

Πιο συγκεκριμένα η κ.Σκραφνάκη αναφέρει :

«Καθημερινά βιώνουμε στα σχολεία μας παραβατικές συμπεριφορές μαθητών, που μας εκπλήσσουν και μας τρομάζουν με την ποικιλία και την έκτασή τους. Γινόμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση σκηνών και πράξεων βίας, εξευτελισμό μαθητών με άσκηση σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας, ανάρμοστες συμπεριφορές, τραμπουκισμοί, ναρκωτικά κ.α.


Μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός ως όφειλε, για να αποτρέψει και να σταματήσει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που φαίνεται ότι παίρνει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.


Οι καθηγητές εξαντλούν το ενδιαφέρον τους, μόνο κατά τις ώρες στις οποίες πραγματοποιείται η διδασκαλία τους. Στα σχολεία δεν υπάρχει κατάλληλα εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, με τις ειδικές γνώσεις για να αντιμετωπίζει, να συμβουλεύει, να ενημερώνει, να δίνει λύσεις και να εμπνέει θετικά τους μαθητές.


Είναι επιτακτική λοιπόν ανάγκη να προσληφθούν στα σχολεία μας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι ως καθ’ ύλη αρμόδιοι, θα ασχοληθούν με τις κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές των μαθητών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.


 
Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να πάρετε για την πρόσληψη σε μόνιμη βάση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, σε κάθε σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μειωθούν σημαντικά τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών»;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook