Σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα προσανατολίζεται η ΟΤΟΕ, κάνοντας λόγο για περεκλυστική τακτική των τραπεζιτών στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας πραγματοποιεί την Πέμπτη (14.00) έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα τις «αρνητικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την κλαδική ΣΣΕ – απεργιακές κινητοποιήσεις».

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει πως «στην απόφαση για την έκτακτη σύγκλιση της εκτελεστικής γραμματείας και την λήψη αγωνιστικών αποφάσεων οδηγήθηκε μετά την παρελκυστική τακτική των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις για την Κλαδική ΣΣΕ.».

Προσθέτει πως «μετά τις παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις που διατύπωσαν στην έναρξη των διαπραγματεύσεων και ενώ στη συνέχεια άλλαξαν συμπεριφορά δηλώνοντας ότι θέλουν να υπάρξει συμφωνία για την Κλαδική ΣΣΕ, σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά, άλλαξαν εκ νέου την στάση τους κάνοντας επίδειξη αδιαλλαξίας και προκλητικότητας».

«Αν οι Τραπεζίτες δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους και συνεχίσουν τις προκλήσεις, τις παλινωδίες και την παρελκυστική τακτική, όλα μπορεί να τιναχτούν στον αέρα… με απρόβλεπτες συνέπειες», τονίζει η ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ έχει απορρίψει τη νέα πρόταση των τραπεζιτών για μείωση 7% στους μισθούς, στο πλαίσιο της νέας κλαδικής σύμβασης, ενώ με απόφασή της είχε προειδοποιήσει πως εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις ως την Τρίτη θα προέβαινε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε απεργίες.


in.gr