Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα  Δευτέρα στις 9:30 το πρωί, παρουσία του Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Εμμ. Φραγκιαδουλάκη στο Νοσοκομείο για το μέλλον του Οργανισμού του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων.

Απώτερη επιδίωξη είναι να ενοποιηθεί το θεραπευτήριο με το Νοσοκομείο στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας και να αναπτυχθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο κ. Φραγκιαδουλάκης με δηλώσεις του στο Flashnews.gr διέψευσε τη σύσταση ενός οργανισμού, την \”ανανέωση δηλάδή αυτού που υπάρχει\” όπως επεσήμανε \”αλλά εδώ οργανισμοί κλείνουμε για λόγους οικονομίας\”.

Ο Οργανισμός  που θα δημιουργηθεί στην ουσία αναπαράγει το ισχύον σύστημα και υπάρχουν έντονες αμφιβολίες εάν είναι η καλύτερη λύση. Επομένως θέλουμε να συζητήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εάν μπορούμε ή εάν επαναλάβουμε την παλιά μας πρόταση για ενσωμάτωση του Οργανισμού του Ψυχιατρείου με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και να δημιουργηθεί μια Διεύθυνση ή Υποδιεύθυνση Υγείας.

Το Νοσοκομείο έχει το τομέα Ψυχικής Υγείας και θα κοιτάξουμε εάν μπορούμε να το ενσωματώσουμε εκεί. Αυτό είχαμε προτείνει στο Υπουργείο Υγείας\”.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στο Νοσοκομείο Χανίων ο κ. Φραγκιαδουλάκης συνοδευόμενος από τον τεχνικό σύμβουλο της ΔΥ.ΠΕ θα μεταβεί στα Σφακιά όπου θα εξετάσουν ιδίοις όμμασι ένα οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το πολυδύναμο κέντρο Σφακίων.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook