Συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επιθέσεις του ΟΗΕ και της Γαλλίας με στόχο την κατοικία του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό στο Αμπιτζάν, την ώρα που ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρόεδρος της χώρας Αλασάν Ουαταρά δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν ώστε να "εξουδετερώσουν τα βαρέα όπλα" του Γκμπαγκμπό.

Ο Γκμπαγκμπό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καταφύγιο στο προεδρικό μέγαρο, όμως οι δυνάμεις του κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να κερδίσουν έδαφος στο Αμπιτζάν εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Ουαταρά.

"Συνεχίζεται η χρήση βαρέων όπλων εναντίον αμάχων, της καγκελαρίας, των κατοικιών διαπιστευμένων πρεσβευτών, την έδρα της Onuci (αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα) και το ξενοδοχείο Golf (όπου είναι το αρχηγείο του Ουαταρά) από τον Γκμπαγκμπό, οι στρατιώτες του οποίου θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αμάχων", κατήγγειλε μία πηγή που πρόσκειται στις επιχειρήσεις του ΟΗΕ.

"Επιπλέον" ο Ουαταρά "ζήτησε" από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν "να εξουδετερωθούν αυτά τα βαρέα όπλα σύμφωνα με την απόφαση 1975" του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ