Σε μια λαμπρή τελετή, παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μύρτος Ιεράπετρας ένα καινούριο, υπερσύγχρονο πυροσβεστικό όχημα, προσφορά της Πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ολλανδίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, όταν Ολλανδός κάτοικος Μύρτους πήρε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να ενημερώσει την εν λόγω υπηρεσία στη χώρα καταγωγής του για τις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι στο Μύρτος, στα Γδόχια αλλά και στη Βιάννο καθώς και για τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν σε ιδιωτικές περιουσίες, σε δάση και στον κίνδυνο να καούν ακόμα και σπίτια σε κατοικημένες περιοχές.

Από τότε, ο ευαισθητοποιημένος Ολλανδός κινητοποιήθηκε στη χώρα του ώστε να κάνει την επιθυμία του, για τον τόπο που ζει, πραγματικότητα.

Από σήμερα, το όχημα της Πυροσβεστικής θα έχει έδρα το Μύρτος και με εθελοντές οδηγούς θα πραγματοποιεί το έργο της κατάσβεσης σε όλα τα δυτικά χωριά και κατ΄ επέκταση σε όλο το Δήμο της Ιεράπετρας.

Οι τοπικές αρχές που παραβρέθηκαν στην τελετή, Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Τοπικές Κοινότητες των δυτικών χωριών του Δήμου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμεναρχείο, Αστυνομία, ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης προσφοράς και ειδικά τον Ολλανδό κάτοικο της περιοχής, αλλά και τους δύο εθελοντές οδηγούς που έφεραν το όχημα από την Ολλανδία με κόστος μεταφορικών 3.100 ευρώ μέχρι την Αθήνα, που και αυτό το επιβαρύνθηκε η υπηρεσία της Ολλανδίας.

radiolasithi.gr