Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» που διοργανώθηκε από την Α.Σ. ΧΑΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο ΜΑΙΧ (Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων).

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Βουλγαράκης Απόστολος, ο Δήμαρχος Χανίων κ.Σκουλάκης Μανώλης, ο Γενικός Δ/ντης του ΟΑΔΥΚ κ. Μπατζέλης Ιωάννης, η Πρόεδρος του Σωματείου ΑμΕΑ κ.Μπασιά Αμαλία, η Αρμόδια για την Κοινωνική Πολιτική Αντιδήμαρχος κ.Χατζηδάκη Χρυσούλα, ο Δ/ντης του ΜΑΙΧ κ.Μπαουράκης Γιώργος και πολίτες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση γύρω από την Κοινωνική Οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Αναλύθηκαν οι Τοπικές Δράσεις Απασχόλησης για τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, η πορεία του έργου για το Δήμο Χανίων και οι προοπτικές που ανοίγονται για τους ωφελούμενους. Παράλληλα παρουσιάστηκε η δομή, ο σκοπός και ο τρόπος λειτουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από τη θεματολογία με τη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Σύμπραξης φορέων Χανίων και Συντονιστής εταίρος της Δράσης κ.Παπαδεράκης Αντώνηςτόνισε: «Η Κοινωνική Οικονομία είναι ένας βασικός τομέας μέσω του οποίου θα προσπαθήσουμε και την Κοινωνική Συνοχή να κρατήσουμε όσο μπορούμε, αλλά και να δημιουργήσουμε προοπτικές για το μέλλον και την οικονομική ανάπτυξη».