Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 23 Απριλίου η συνεργασία της Μονάδας Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα μετά από αιτήματα των Συλλόγων Καθηγητών, προσωπικό της μονάδας πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο σε καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Αλικαρνασσού, 3ου Γενικού Λύκειου , 7ου Γενικού Λυκείου, 10ου Γενικού Λυκείου, Γενικού Λυκείου Αρχανών, 2ο ΕΠΑΛ και 4ο ΕΠΑΛ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως στα πλαίσια των μαθημάτων project των σχολείων, αλλά και ως ανάγκη ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων.

Η ενημέρωση στους μαθητές έγινε με βιωματικό τρόπο και μέσα από αλληλεπίδραση με το προσωπικό της μονάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα γύρω από τις εξαρτήσεις (αλκοόλ, παράνομες ουσίες, προβληματική χρήση διαδικτύου) και τρόποι ενδυνάμωσης του εαυτού απέναντι στις προκλήσεις.

Η Μονάδα Εφήβων στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης που πραγματοποιεί θα είναι ανοιχτή σε νέα αιτήματα για την καινούργια σχολική χρονιά.
Μονάδα Εφήβων για θέματα Εξαρτήσεων
Τηλ: 2810-331034

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook